Voeg je header hier toe

Glascoating is een transparante, duurzame beschermlaag die op het lakwerk van uw auto wordt aangebracht. Het beschermt uw auto tegen krassen, UV-straling, verkleuring en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Bovendien geeft het een diepe glans aan uw auto en maakt het onderhoud gemakkelijker.

De duurzaamheid van glascoating varieert afhankelijk van het type coating dat wordt gebruikt. Over het algemeen kan glascoating enkele jaren meegaan voordat het opnieuw moet worden aangebracht.

Ja, u kunt uw auto gewoon wassen nadat glascoating is aangebracht. Het is echter belangrijk om een zachte wasmethode te gebruiken en geen agressieve reinigingsmiddelen of borstels te gebruiken die de coating kunnen beschadigen.

Nee, glascoating biedt al een beschermende laag en geeft een diepe glans aan uw auto. Het aanbrengen van wax is niet nodig, maar kan nog steeds worden gedaan als u dat wenst.

Glascoating biedt een zekere mate van krasbestendigheid en kan lichte krassen voorkomen. Het is echter belangrijk op te merken dat glascoating geen 100% ondoordringbare barrière vormt tegen krassen. Zorg nog steeds voor voorzichtigheid bij het hanteren van uw auto.

Als er krassen op uw auto komen, hoeft u deze niet volledig opnieuw te laten coaten. Afhankelijk van de diepte van de krassen, kunnen deze mogelijk worden gepolijst en gerepareerd zonder dat de coating volledig hoeft te worden verwijderd.

Met de hand wassen houdt in dat u uw auto zelf wast met behulp van een emmer, een spons of washandschoen en autoshampoo. Dit geeft u volledige controle over de wasmethode en de producten die u gebruikt. U kunt de gevoelige delen van uw auto beter beschermen en eventuele hardnekkige vlekken of vuil direct aanpakken.

Aan de andere kant maakt een wasstraat gebruik van geautomatiseerde systemen en borstels om uw auto te reinigen. Hoewel dit gemakkelijker kan zijn en minder fysieke inspanning vereist, is er minder controle over het reinigingsproces en de producten die worden gebruikt. Dit kan leiden tot krassen of beschadiging van de lak, vooral als uw auto al gevoelig is voor krassen.

Over het algemeen wordt met de hand wassen aanbevolen, omdat u meer controle heeft over het proces en de producten die worden gebruikt. Hierdoor kunt u voorzichtiger zijn met gevoelige delen van uw auto en beter reageren op specifieke vlekken of vuil. Het is echter belangrijk om de juiste technieken te gebruiken, zoals het gebruik van een goede autoshampoo en het vermijden van schurende materialen zoals schuursponsjes.

Als u uw auto af en toe in een wasstraat wilt wassen, is het belangrijk om een wasstraat te kiezen die hoogwaardige, zachte borstels en mildere reinigingsmiddelen gebruikt. Vermijd wasstraten met harde borstels of die bekend staan om het veroorzaken van krassen. Daarnaast is het altijd een goed idee om na een wasbeurt in de wasstraat uw auto na te drogen met een zachte microvezeldoek om eventuele resterende waterdruppels te verwijderen.

Waxen is het aanbrengen van een beschermende laag op de lak van uw auto om deze te beschermen tegen vuil, uv-straling en andere schadelijke elementen. Detailing is een grondige reiniging en verfraaiing van uw auto, inclusief het reinigen van het interieur, het polijsten van de lak, het reinigen van de ramen enzovoort. Polijsten is het proces van het verwijderen van fijne krassen en imperfecties van de lak om een gladdere en glanzendere afwerking te bereiken.

Het wordt aanbevolen om uw auto elke 3-6 maanden te waxen, afhankelijk van de blootstelling aan elementen zoals zonlicht, regen en vuil. U kunt ook letten op tekenen van verminderde waterafstoting, wat aangeeft dat de waxlaag begint af te nemen.

Ja, u kunt uw auto handmatig polijsten met behulp van de juiste polijstmiddelen en polijstpads. Dit vereist echter geduld, precisie en een goed begrip van de techniek. Houd er rekening mee dat handmatig polijsten beperktere resultaten kan opleveren in vergelijking met machinaal polijsten met professionele apparatuur. Als u geen ervaring hebt, is het raadzaam om een professional te raadplegen.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op en stel uw vraag. We nemen binnen 24 uur contact met u op!